ИСПОРАКА И ПЛАЌАЊЕ

Веб продавницата HOPHOPSHOP.MK е во сопственост на правното лице Студио Мода д.о.о., со седиште на Иштвана Сечењија 3, 24000 Суботица, Србија, ПИБ: 110244863, МБ: 21323691.

СИТЕ ПРАШАЊА ПОВРЗАНИ СО КУПУВАЊЕ ДАЛЕЧИНА преку страницата hophopshop.mk се регулирани согласно ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА НА ПОТРОШУВАЧИТЕ „Сл. Весник на Република Македонија“ бр.38/04 од 17.06.2004 година. а примената на наведениот Закон има предност пред условите за користење на веб-страницата и условите за купување наведени на страницата hophopshop.mk.

НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ

За нарачки преку нашата онлајн продавница нудиме можност за плаќање со платежни картички.

Алтернативно, постои можност за уплата и трансфер на нашата тековна сметка во странска валута, на официјалната сметка на Merchant Paypal (на барање) и ваучери за подарок.

Готовина при достава во моментов не е возможна поради големиот број ненаплатени пакети.

Плаќањето со платежни картички е можно со дебитни и кредитни картички Visa, Mastercard, Maestro, Dina и American Express кои поддржуваат онлајн плаќања.

Можно е да се плати и со однапред купени ваучери за подарок. За ваучери контактирајте не на [email protected]

НАЧИН НА НАРАЧКА

Постојат два начина да нарачате:

1. Преку онлајн продавница

2. Преку социјалните мрежи Инстаграм и Фејсбук

3. Јавете се преку Центарот за повици или телефонски преку SMS / Viber / Whatsapp порака

Во случајот под точките 2 и 3, нашата корисничка поддршка ќе ви испрати врска преку која можете да нарачате и извршите плаќање или инструкции за плаќање преку PayPal.

НАРАЧКИ ПРЕКУ САЈТОТ

Најлесниот и најбрзиот начин да ги нарачате нашите артикли е преку нашата веб-страница hophopshop.ba.

НАРАЧКИ ПРЕКУ СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

Покрај веб-страницата, нашите производи можете да ги нарачате преку нашите официјални профили на HOP HOP SHOP на социјалните мрежи Instagram и Facebook.

НАРАЧАЈ ПО ТЕЛЕФОН

Нашите артикли можете да ги нарачате и преку нашиот Call Center на телефонскиот број +381 24 552211, мобилни телефони, Viber и Whatsapp на +381 69 220069. Работното време на Call Center е во работните денови од 08:00 до 18:00 часот и во сабота и недела од 12:00 до 18:00 часот.

ИСПОРАКА

Доставуваме пакети до СИТЕ земји во светот. Доставата до Македонија се врши преку ЕМС курирска служба. Очекуваното време за испорака е од 2 до 7 дена во зависност од обемот на поштата. Сите стоки се испорачуваат од нашиот магацин веднаш по плаќањето и се веднаш достапни.

По приемот на вашата нарачка и проверката на исправноста на артиклот, вашата нарачка се пакува и заедно со пропишаната документација, пакетот се предава на курирската служба на ЕМС. По испраќањето на барање, можеме да ви го испратиме бројот на пратката, кој инаку можете да го видите на вашата сметка доколку сте регистрирани и најавени.

Доколку поради некоја причина не можеме да ја испорачаме нарачаната роба, ќе ве известиме по телефон или е-пошта, па важно е да ни го оставите точниот број на мобилен телефон и е-пошта при нарачката. Во случај на промена за време на испораката (промена на адреса, телефонски број, време на испорака итн.), Ве молиме контактирајте не што е можно поскоро за да се обидете да ги пријавите промените во курирската служба.

ЕМС пакетот можете да го следите на следниот линк:

http://www.postexpress.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/track-and-trace.asp

ИСПОРАКА ДО СВЕТОТ

За испорака до други земји во светот, посетете ја нашата глобална веб-страница www.hophopshop.com и изберете ја саканата дестинација за испорака.

Уживајте во купувањето!

Вашата услуга за клиенти HOP HOP SHOP