КАКО ДА НАРАЧАТ?

ИЗБОР НА ПРЕДМЕТИ

Кога пристапувате до нашата страница, на врвот на страницата има мени со опција за категорија. Со избирање на една од категориите на менито се отвора страница со наведени производи под таа категорија. Откако ќе го изберете производот што сакате да го купите, треба да ја изберете големината. Откако ќе го направите тоа, треба да кликнете на копчето „Додај во кошничка“ за да ги додадете ставките во количката. По овој чекор, вашата ставка е во Кошницата до која можете да пристапите на врвот на страницата. Од кошничката можете да продолжите со купување или да одите до крајот на купувањето. Можете исто така да ја пронајдете саканата ставка со брзо пребарување на горниот дел од страницата со впишување поими за пребарување. Во горниот десен дел над менито има лупа со простор за внесување текст. Овде можете да ја внесете и саканата шифра за брзо пронаоѓање на предметот доколку го знаете.

КОШНИЦА

Можете да ја видите содржината на вашата кошница во секое време со кликнување на сликичката на кошницата десно од секоја страница. Производите можете да ги ставите во корпа додека не нарачате сè што сакате. Производите што сте ги внеле во корпата можете да ги отстраните од корпата со кликнување на црвеното X. Содржината на корпата можете да ја промените во секое време додека не се финализира нарачката.

ШОПИНГ

За да нарачате производи внесени во корпата, потребно е да кликнете на копчето „Заврши купување“ во скратениот приказ на кошничката, по што ќе ви се прикаже страница со сите ставки што досега сте ги внеле во кошничката. Со кликнување на копчето „Заврши купување“ ќе ве поттикне да внесете информации за испорака. Формуларот што го пополнувате треба да биде точно и целосно пополнет со сите потребни информации. Целиот процес нема да ви одземе повеќе од 2-3 минути.

НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ

Достапните опции за плаќање од кошничката се со дебитна/кредитна картичка преку платежниот систем интегриран во нашата онлајн продавница.

Доколку одлучите да платите со дебитна/кредитна картичка преку платежниот систем интегриран во нашата онлајн продавница, имајте го на ум следново:

При внесување на податоците за платежните картички, доверливите информации се пренесуваат преку јавната мрежа во заштитена (шифрирана) форма користејќи SSL протоколи и PKI системи, како моментално најмодерна криптографска технологија. Безбедноста на податоците при купувањето ја гарантира процесорот за платежни картички Chipcard a.d. Beograd, така што комплетниот процес на наплата се врши на веб-страницата на Chipcard. Во ниеден момент информациите за платежните картички не се достапни за нашиот систем.

Во случај на враќање на стоката и враќање на средствата на клиентот кој претходно платил за една од платежните картички, делумно или целосно, без оглед на причината за враќање, Студио Мода д.о.о. е должен да врши рефундирање исклучиво преку начини на плаќање Visa, Mastercard и Maestro.

КРАЈ НА НАРАЧКАТА

Откако ќе ги внесете сите податоци и ќе ги прифатите условите за купување со кликнување на копчето „Заврши - потврдете ја нарачката“, ќе бидете известени за успешно испратената нарачка и испорака.

Како да знам дека сум успешно нарачал артикал?

Доколку по внесувањето на податоците и потврдата на екранот се појави порака „Нарачката за купување е успешно регистрирана, наскоро очекувајте пакет“, успешно сте ја завршиле нарачката. Откако ќе ја нарачате вашата нарачка, можете да го очекувате предметот на адресата во следните 2-7 работни дена.

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Се трудиме да ги ажурираме статусот и големината на моделот на страницата, но поради динамиката на пазарот и можноста за случајни грешки и технички грешки во програмирањето на страницата, постои можност во одредени случаи нарачаниот производ повеќе да не бидат достапни во нашиот магацин. Ако тоа се случи, нашиот оддел за продажба ќе ве информира по телефон и ќе ви понуди алтернатива.

Уживајте во купувањето!

Вашата услуга за корисници на HOP HOP SHOP